Szent Korona Rádió - Társalgó

FIGYELEM! NEM KELL ÚJRA REGISZTRÁLNOD, HASZNÁLD AZ OLDALRA ÉRVÉNYES BELÉPŐDET! - Itt lenni nem jog, hanem lehetőség!

Nem vagy belépve.

#1 Tegnap 17:29:15

Szerend
Törzshallgató
Regisztrált: 2007-07-26
Üzenetek: 80

Budaházy

AntiKommunista-47 írta:

Kedves Gyuri!

Minden elismerésem a kerthez! A paradicsom ráadásul mind a veteményesben, mind a tányéron örök klasszikus!

A tányéron az retek szerintem.
A kert pedig azért nem egy nagy birtok, ki lehet gazolni.

Nekünk anno volt paprika, hagyma földünk és nem szerettem kapálni. Nem szerettem a betakarítást sem. Mikor 14-15 évesen napszámba jártunk zellerezni, paprikát szedni, esetleg krumplit... Egy jó időre megutáltam ezt a fajta munkát, pedig nekünk még nem is volt olyan sok.
Most, hogy tervezzük a haza költözést (1-2 év) elkezdtem gondolkodni abban, hogy venni kéne velemi földet.
Mondjuk én inkább a gyümölccsel és a szőlővel foglalkoznék, minimális konyhakerttel.
Otthon van némi szőlő (kb 4 hektó bor évente), de a gyümölcsös teljesen tönkre ment.
Ősszel-tavasszal kicsit helyre teszem. Most az otthoni ház mellett vettünk egy telket, és az lesz az új "udvar", és a régiből valami konyhakertet csinálunk.

Kilépett

#2 Tegnap 10:06:31

AntiKommunista-47
Törzshallgató
Regisztrált: 2009-02-18
Üzenetek: 64

Re: Budaházy

Kedves Gyuri!

Minden elismerésem a kerthez! A paradicsom ráadásul mind a veteményesben, mind a tányéron örök klasszikus!
Egy kérdés: hol a talajtakarás? Nem próbáltad még? Egy ekkora területet gazolni nem kis munka lehet így ránézésre!
Kíváncsi lennék a véleményedre, már ha van rá idő a műsorban!

Kitartás a végső győzelemig!
AntiKommunista-47

Kilépett

#3 2013-05-21 23:10:16

Budaházy György
Adminisztrátor
Regisztrált: 2007-04-24
Üzenetek: 92

És még egy kép azokról a termésekről, amiket már aratunk:

http://www.budahazy.org/gyuri/vetemeny/retek_es_hagyma_2013.jpg

Kilépett

#4 2013-05-21 20:58:08

Szerend
Törzshallgató

Én ott leszek. Amióta megtartják, igyekeztem mindig jelen lenni.
Egyszer nem voltam kint ha jól emlékszem.

Kilépett

#5 2013-05-21 16:38:27

apolo
Törzshallgató
Regisztrált: 2012-05-27
Üzenetek: 98

Gyuri:szépek a palánták,látszik hogy sok munka van benne.Én is pár napja ültettem ki a paradicsompalántákat(saját nevelés)meg a piacon vett paprikapalántákat.
Vendu: úgy néz ki hogy a másodállásomban dolgozom,úgyhogy nem tudom.Ha esetleg azért kérdezted,mert egyedül mennél és szívesen csatlakoznál valakihez,akkor itt a fórumban biztos lesz olyan aki biztosra tudja mondani.

Utoljára szerkesztette apolo (2013-05-21 16:49:43)

Béci,a (mentő)ápoló

Kilépett

#6 2013-05-21 14:37:49

Budaházy György
Adminisztrátor

Elkészült a "magyar focit" petíció. A lenti linkre kattintva tudja bárki kitölteni, kb. fél perc alatt megvan.

A lényege, hogy több magyar játékos, sportoló legyen a pályákon. A mostani állapot siralmas, sok csapatnál már több a külföldi játékos, mint a magyar!

Ide kattintva lehet aláírni.

Csak név,város,és e-mail szükséges,s utóbbi nem jelenik meg sehol.
Terjesszétek minél több ismerősnek, és osszátok meg a facebookon is.

Kilépett

#7 2013-05-21 09:06:38

Budaházy György
Adminisztrátor

Ahogy ígértem, itt van két kép a veteményes kertünkről:

http://www.budahazy.org/gyuri/vetemeny/paradicsom_es_uborka_2013_1.jpg
http://www.budahazy.org/gyuri/vetemeny/paradicsom_es_uborka_2013_2.jpg

Kilépett

#8 2013-05-21 06:57:07

Vendu
Újonc
Küldő: Magyar Királyság
Regisztrált: 2012-08-07
Üzenetek: 3

apolo te mész?

Kilépett

#9 2013-05-20 11:45:40

apolo
Törzshallgató
Regisztrált: 2012-05-27
Üzenetek: 98

Béci,a (mentő)ápoló

Kilépett

#10 2013-05-19 23:19:46

Vendu
Újonc

Ez régebbi cikket ajánlanék olvasásra Keresztény életben jelent meg 2013. március 17-én. Aki olvasta már attól elnézést kérek.

Magyar abszurd (XXXIV.)

Az ember Hivatalos Értesítést kap a Székesfehérvári Járási Földhivataltól és összerándul a gyomra. Mit akarhat a hivatal, amely évekig nem adott életjelet magáról? Az ember már azt hitte, hogy megszelídült. Szándékoztam is mostanában írni erről, lám egyszer csak minden félelem véget ér, Mikszáth Kálmán híres, Közigazgatási történetek címmel kiadott kötetét is úgy olvashatjuk már, hogy: hol volt, hol nem volt – egyszer. Valamikor, régen.
Ám az ember korán örvendezik, s bár őszbe csavarodott a feje, hajlamos rá, hogy naiv kisfiúként álmodozzon. A hivatal ugyanis nem felejtkezik el rólunk. Előtt vagy utóbb, de megkeresi az embert, ajánlott levélben, mert gondja van ránk. Mikszáth Kálmán is megírta volt: éppen azért van a Hivatal, hogy biztosítsa a folyamatos iktatószám-termelést. Talán a történelmi Magyarország is azért veszett oda, mert egy szép napon egyszerre csak leállt az iktatószám-gyártás. Ha csak időlegesen is.
A Hivatal tehát reágondolt az emberre és elküldte a levelét. Amelyben közli, hogy az ember velencei telkére, amelyet még harminc éve vett, terhelést jegyeztek be. Már Mikszáth óta tudjuk, hogy ez a Hivatal egyik legkedveltebb tevékenysége, a telekmegterhelés.
Az ember nézegeti, forgatja az Egyszerűsített Határozatszemlét, amelyből kiderül, hogy a telkére az E.ON Áramhálózati ZRt. vezetékjogát terhelték rá, méghozzá „a Fejér Megyei Kormányhivatal Mérési és Műszaki Biztonsági Hatóság jogerős határozatával – változási vázrajz és területikimutatás alapján.”
Gondolkodni kezd az ember: „Az én telkemen harminc év alatt nem láttam áthaladni az E.ON húsz kilowattos légvezetékét, láttam azonban, hogy a vezeték a Fő utca aszfaltútjának szélén halad a telkemtől öt-hat méteres távolságra”.
Felhívja hát az ember a Székesfehérvári Járási Földhivatalt és érdeklődik az ügyintézőnél, vajon ki készítette eme változási vázrajzot és területkimutatást?
- Az E.ON.
Az E.ON tehát hatósággá lépett elő. Ha ő közli a Földhivatallal, hogy az ő vezetéke a telkemen halad át, akkor a Mérésügyi Hatóság határoz a Földhivatal pedig minden gyanakvás, minden tulajdonosi értesítés nélkül bejegyez…
- Kérem töröljék a terhelést!
- Mi nem törölhetjük. Hogy képzeli! Fellebbezzen! Olvassa el figyelmesen a Határozatot.
Nos valóban: „Határozatom ellen fellebbezést lehet benyújtani a Székesfevérvári Járási Földhivatalnál”. A fellebbezés díja 10 ezer forint. Mindez azért, mert a Járási Földhivatal továbbítja majd a fellebbezést a Fejér Megyei Kormányhivatal Földhivatalához, mely elbírálja, hogy a saját Mérésügyi és Biztonsági Hatósága vajh miért látta a valóságnál öt méterrel odébb az E.ON légvezetékét.
Az ember elballag a postára, sorban áll. Piros csekken a 10 ezer forint elküldése: ezer forint. Ajánlott feladóvevény, újabb ezer forint.
A vezeték közben továbbra sem mozdul, egy tapodtat sem, a harminc é előtti helyéről. Egy centimétert sem. Ám áll és mér a Mérési Hatóság, szaporodnak, duzzadnak az iktatószámok, a ragszámok, apad a pénztárca.
Mikszáth élt, Mikszáth él, Mikszáth élni fog.

Kósa Csaba

Kilépett

#11 2013-05-16 22:57:10

nagyorgy
Hallgató
Regisztrált: 2008-07-02
Üzenetek: 28

Témaajánló:
Magyarszigetre telekocsi szerveződés.
http://www.sztradanet.hu/index.php?page=Welcome

Kilépett

#12 2013-05-16 16:44:37

Tubák
Veterán hallgató
Regisztrált: 2007-12-02
Üzenetek: 888

Magyarországon jobb homoszexuálisnak lenni, mint Svájcban:
http://index.hu/kulfold/2013/05/16/jobb … _svajcban/

Kilépett

#13 2013-05-16 10:11:48

komonyiorban
Veterán hallgató
Regisztrált: 2011-10-13
Üzenetek: 136

Szabadsag!

Aki meg nem latta ezt a cikket, annak ajanlom figyelmebe.
( http://www.magyarhirlap.hu/bajnait-nem- … inevezniuk )
Elkepesztoek a viszonyok a szamonkeres teruleten.

Kitartas a vegsokig!

Kilépett

#14 2013-05-15 23:04:33

komonyiorban
Veterán hallgató

Szabadsag!

Lehet, hogy elhamarkodott volt a pozitiv benyomasom Bogdan Laszlorol, Cserdi polgarmestererol. A lopassal gyanusitasanak most neztem csak utana. Mindenesetre azert telepules vezetokent, ugy tunik, tett becsulendo dolgokat. Ha tenyleg lopott a cegetol, akkor sajnalom, hogy ot sem lehet a tisztesseges cigany vezetok koze sorolni, akikre pedig nagy szukseg lenne.

Kitartas!

Kilépett

#15 2013-05-15 22:32:49

komonyiorban
Veterán hallgató

Szabadsag!

Ez a polgarmester Cserdiben nekem is joszandekunak tunik.  Ha ilyen vezetok szaporodnanak a ciganysag koreben, akkor azert elorebb lennenk, mar ami a bekesebb egyuttelest jelenti.

Gyuri, Gyongyosi Marton utan jo lenne meghivni ujabb Jobbikos kepviseloket is a musorba, es megkerdezni oket, hogy mikent gondoljak a Jobbik altal vezetett Orszag jovojet. Megiscsak ok az egyik legjelentosebbe valt nemzeti ero most, akik a hivatalos politikaba is bekerultek. Jo lenne tudni, hogy ha gyoznenek a valasztasokon, megtartanak-e a partokraciat, vagy gondolkodnak mas megoldason is?  Kivancsi lennek, hogy Vona Gabor elfogadna-e a meghivasod? Nem gondoltal arra, hogy bejelentkezz a Facebook fogadoorajara? A jobbikos ismeroseiddel (Zagyva Gyorgy Gyula, Gaudi Nagy Tamas, Morvai Krisztina, Novak Elod, ) beszelgetve, Te hogy latod a Jobbik allaspontjat a kozjogi rendszerrel kapcsolatban?

Kitartas a vegsokig!

Kilépett

#16 2013-05-15 21:48:48

sbulcsu
Veterán hallgató
Regisztrált: 2007-01-14
Üzenetek: 707

"A figyelmetekbe ajánlom ezt a videót:
http://index.hu/video/2013/05/15/a_kocs … vedoburok/

Kellemesen ledöbbentett. Nekik még segíteni is hajlandó vagyok."

Tubák
Én nem.
Azt gondolom,épp elég magyar fiatal van akinek kell egy kis iránymutatás,segítség.Más népség nem érdekel.

Kilépett

#17 2013-05-15 21:42:29

Szerend
Törzshallgató

Tubák írta:

A figyelmetekbe ajánlom ezt a videót:

Kellemesen ledöbbentett. Nekik még segíteni is hajlandó vagyok.

Annyira azért ne örülj neki.
50 milliós lopással vádolták, és kirúgtak attól a bizonyos multinacionális cégtől...
Persze cigányország derék állampolgára lehet.

Az pedig igaz és tragikus, hogy 1 millió van belőlük és nem fognak eltűnni egyik napról a másikra...

Kilépett

#18 2013-05-15 19:34:39

Tubák
Veterán hallgató

A figyelmetekbe ajánlom ezt a videót:

Kellemesen ledöbbentett. Nekik még segíteni is hajlandó vagyok.

Kilépett

#19 2013-05-15 15:06:04

Fiszy
Újonc
Regisztrált: 2006-12-28
Üzenetek: 9

Szia Gyuri. Műsorod rendszeres hallgatója vagyok, és többször mondtad már, hogy nehezem megy a rovásírás olvasása, még úgy is hogy elolvastad már az egri csillagokat rovás írással. Ahogy te fogalmaztál, nem látod a leírt szavakat képszerűen.
Én úgy tapasztaltam hogy jobban megy akkor ha nem csak olvasod, hanem írod is a betűket. Írásnak és olvasásnak tehát nagyjából egyszerre kell működnie. Valószínű az iskolában sem véletlenűl van e két tantárgy egymás mellett, egymás után.

Kilépett

#20 2013-05-12 12:33:27

Vendu
Újonc

Budaházy György köszönöm a legutóbbi műsort. Számomra eddig nem ismert dolgokat tudtam meg Gyöngyösi Mártonról, sok sikert kívánok neki.

Kilépett

#21 2013-05-12 01:12:10

sbulcsu
Veterán hallgató
Regisztrált: 2007-01-14
Üzenetek: 707

Hallgatva Gyöngyösi Mártont,az merült fel bennem,hogy ennyire naivan nem lehet képviselni jól nemzetünk érdekeit.Egy magyar ne zuhanjon magába egy beszólás után,legyen tartása legyen indulatos csináljon bármit,amit vezérelhet a kiváltott indulat.(Bár igazából az lenne a szerencsés,ha hideg fejjel tudjon olyant válaszolni amitől az ellenség kap infartust,legyen ennyire dörzsölt.) De ne ilyen kisfiúként viselje.
Ettől függetlenül nem hiszem hogy rossz szándékú ember lenne,de olyan mintha burokban nőt volna fel.

Kilépett

#22 2013-05-11 22:14:38

Tubák
Veterán hallgató

Farkas Kántáló írta:

Köszi a tippet, Tubák! Nem tudok azonban képként ide beilleszteni semmilyen képet. (A jobb egérgomb másolás, jobb egérgomb beillesztéssel kellene?! Azzal nem hagyja. Vagy más módon?)

http://img802.imageshack.us/img802/8648/r13gm.png

Kilépett

#23 2013-05-11 21:24:54

eklektikus
Veterán hallgató
Regisztrált: 2007-07-28
Üzenetek: 278

Farkas Kántáló írta:

Köszi a tippet, Tubák! Nem tudok azonban képként ide beilleszteni semmilyen képet. (A jobb egérgomb másolás, jobb egérgomb beillesztéssel kellene?! Azzal nem hagyja. Vagy más módon?)

eklektikus írta:

Az egy dolog hogy te ezt így képzeled el. Gondolod, hogy ez ilyen simán menne? Nem inkább az a valószinűbb, hogy az országot bojkott alá vennék és kivéreztettnék, hogy aztán a meggyötört tömegek követelnék az alávetettséget (Erről egyszer Bogár László is beszélt)?

Ezzel nem értek egyet. Titkosszolgálatot, meg pénzt bevetnének, a "befektetők" pénzügyi nyomást gyakorolnának, de az országgal nem tudnának mit kezdeni. Mert mit bojkottálnának, az Audi, meg a Mercedes kivitelét? Vagy a Hankook- gumikat meg a Legó gyárat? Itt már szinte semmi nem magyar. Lebombáznák a Teva (izraeli) gyógyszergyárat, meg a Raiffeisen Bankot? Csak öngólt lőnének vele. Vagy sanyargatnák az embereket és csődbe vinnék a Tesco-t,  meg a Aldi-t?
Nem nyúlnának a dolgozó-fogyasztó "robotokhoz", meg a gyárakhoz, vasúthoz, infrastrukturához, mert az mind-mind nekik termel. Ha sokan akarnánk, akkor nem megakadályoznák meg a kilépést addig, amíg az ő zsebüknek termelünk.

Lehet, hogy nem pont ezt a módszert, de valami mást biztos bevetnének. Amerikában önmerényletekkel operálnak, Chavezt megmérgezték, Szíriába zsoldosokat és terroristákat küldtek (hogy Szíria meg egyben van az csak annak köszönhető, hogy Oroszország és Kina keményen kiáll mellette és fegyverekkel is segíti).

Kilépett

#24 2013-05-11 14:26:09

Farkas Kántáló
Hallgató
Regisztrált: 2013-02-11
Üzenetek: 46

eklektikus írta:

Az egy dolog hogy te ezt így képzeled el. Gondolod, hogy ez ilyen simán menne? Nem inkább az a valószinűbb, hogy az országot bojkott alá vennék és kivéreztettnék, hogy aztán a meggyötört tömegek követelnék az alávetettséget (Erről egyszer Bogár László is beszélt)?

Ezzel nem értek egyet. Titkosszolgálatot, meg pénzt bevetnének, a "befektetők" pénzügyi nyomást gyakorolnának, de az országgal nem tudnának mit kezdeni. Mert mit bojkottálnának, az Audi, meg a Mercedes kivitelét? Vagy a Hankook- gumikat meg a Legó gyárat? Itt már szinte semmi nem magyar. Lebombáznák a Teva (izraeli) gyógyszergyárat, meg a Raiffeisen Bankot? Csak öngólt lőnének vele. Vagy sanyargatnák az embereket és csődbe vinnék a Tesco-t,  meg a Aldi-t?
Nem nyúlnának a dolgozó-fogyasztó "robotokhoz", meg a gyárakhoz, vasúthoz, infrastrukturához, mert az mind-mind nekik termel. Ha sokan akarnánk, akkor nem megakadályoznák meg a kilépést addig, amíg az ő zsebüknek termelünk.

Kilépett

#25 2013-05-10 21:03:19

eklektikus
Veterán hallgató
Regisztrált: 2007-07-28
Üzenetek: 278

Hogy mi történik az oltásokkal kapcsolatban arról már volt szó. De hogy micsoda borzalom folyik a rákbetegségek „gyógyítása” és „diagnózisa” kapcsán arról lehet hogy nem mindenki hallott még.

Nem szaporitom a szót inkább inkább itt van náhány link,

Az új medicina megalapitója, Dr. med. Ryke Geerd Hamer (Sajnos nem találtam egy jó életrajzot róla magyarul) Itt egy link angolul tudóknak.

http://germannewmedicine.ca/documents/hamerbio.html
(Megjegyzés: Persze az egész nem új, aki foglakozott őstörténettel az tudja, hogy Hermes Trismegistos-tól kezdve Hippokratész-ig bezárólag minden ókori bölcs azt tanitotta, hogy minden betegség kivétel nélkül psychoszomatikus. De nem csak ők,  ugyanezt tanitották az északamerikai indián gyógyító sámánok is.  Hamer azt mondja, hogy kb 1500 éve kezdték el a szimptómákat gyógyítani az kiváltó okok helyet – nyilván Sátáni sugalltra, ez az én megjegyzésem - )

Hamer level magyar forditása,

http://ezoterika22.qwqw.hu/?modul=oldal … om=1142560

A legfontosabb, egy előadása, PDF formátumban letölthető innen,

http://ujmedicina.hu/Orvostudomany/gnm- … hamer.html
(Egyébként érdemes ezen az oldalon szétnéni)

Itt egy interjú ami nem szakmabelieknek is tisztán összefoglalja az eltitkolt  rák betegség lényegét, angolul. Angolul tudóknak érdemes meghallgatni.

http://germannewmedicine.ca/documents/g … views.html

Itt van még két felvilágositó cikk angol nyelven,

http://germannewmedicine.ca/documents/disease.html
http://germannewmedicine.ca/documents/naturetumors.html

Ezek után érthető lesz miért van Magyarországon olyan sok rákbetegség.

Utoljára szerkesztette eklektikus (2013-05-11 06:12:36)

Kilépett

Fórum lábléc